Ttipi Txartela

«Hasi ginenetik gaur egunera egoerak hobera egin du»

Ttipi-Ttapa 2021ko ira. 20a, 12:00

Koldo Urkiza Exposito, Leitzako Zortziko Labetxea.

Astizko aterpean 21 urtez egon ziren Koldo Urkiza eta Nerea Albes, umeekin lan egiten. 2020ko uztailean utzi zuten, Leitzako Zortziko Labetxea hartzeko. Garai gogorra izan zen ostalaritzarako, «baina hobera bakarrik egin genezakeen».

Pastelak, tartak, ogia… kafetegi eta taberna zerbitzua daukate, «denetarik». Produktu batzuk kanpotik ekartzen dituzte, «baina beste batzuk guk egiten ditugu. Adibidez, borrachitos izeneko croissant txikiak egiten ditugu, txokolatearekin apainduak eta jelean bustiak laberatzen ditugunak. Ostiraletan, larunbatetan eta igandetan egiten ditugu, eta jendeari asko gustatzen zaizkie gure croissantak. Egunero ez dagoen zerbait denez, asteburuetan gustura jaten dituzte».

Gabonetan etxera bidaltzeko zerbitzua eman zuten «salmentak bultzatzeko. Baina ez zen hemengo bezero berrientzat, baizik eta gure antzinako bezeroei bidali ahal izateko, guretzat lagunak direnak. Bidalketa asko egin genituen Bizkaia eta Gipuzkoara». Zerbitzu puntual bat izan zen, «baina behar bada aurten ere eginen dugu».

Negozioa uztailean hasita, egoerak hobera egin duela dio «hasi ginenean barrukoa itxita zegoen, gipuzkoarrak ezin ziren pasatu, terrazarekin bakarrik… egoera ezin zen txarragoa izan, horregatik hobera egin dugu. Oso pozik gaude orain».

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun