Ttipi Txartela

«Produktu aukera ugariagoa eta kalitate hobea dugu orain»

Ttipi-Ttapa 2021ko urr. 22a, 12:00

Beñat TABERNA TELLETXEA, Manuel Taberna Edariak.

70 urte daramatza Manuel Taberna banatzaileak Baztan-Bidasoko jatetxe, ostatu, benta eta dendei edariak saltzen. Zuzeneko salmenta ere egiten dute Beran, «lehenago denda ttiki bat genuen eta orain handiago bihurtu garela jendeak etortzen segitzen du. Erakustoki ttiki bat dugu hemen gure produktu bereziak ikus ditzaten».

Atatxi hasi zen negozioarekin, Manuel Taberna; «zaldi eta karroarekin ardoa eta pentsua etxez etxe saltzen zuen egunero Alkaiagatik Zalain Zokora». Produktuak aunitz aldatu dira geroztik, «lehen ardoa eta gaseosa bakarrik saltzen zen, orain ardoak, garagardoak, likoreak, cava… aukera ugariagoa da eta kalitate hobea». Lehenbiziko markak eta bertako produktuak dituzte «Nafarroako ardoak, inguruko ura… hemengo produktuak saltzen saiatzen gara».

Whiskia eta ginebra modan daude orain, «eta ematen duenez, bermuta ere hasiko da». Hiri handietan hasten dira modak, Paris edo New York, adibidez. Gero hiri ttikiagotara joaten dira eta azkenean herrietara ailegatzen dira. «Mundu guztiko edariak» dituzte Tabernan, marka handi eta ttikiekin egiten baitute lan.

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun