2.600 kilo sagar jo dituzte urriaren 21ean Gamioxarreko Kirikoketa Egunean

Ttipi-Ttapa/Xorroxin 2017ko urr. 23a, 13:03
Eskalapinekin eta oinutsik ere egin dituzte aurten dantzak. Argazkia: Alicia del Castillo

Giro bikaina izan zen larunbatean Arizkunen, Jo ala Jo elkarteak antolatutako ospakizunean 

Kirikoketa bestaren hemezortzigarren edizioa ospatu zen urriaren 21ean Arizkunen, Jo ala Jo Kultur Taldeak antolatua. Gamioxarreko dolarean gerora sagardoa bihurtuko den sagarra jo zen, 2.000 kilo inguru, eta horren inguruan hainbat ospakizun egin ziren. Gainera, bertze 600 bat kilo zukua egiteko eta pasteurizatzeko erabili dute.

 

Aurten sagar aunitz izan dute, gehiena Baztangoa eta %40 inguru Arizkungoa bertakoa. Gamioxarrea inguruan zaintzen dituzten sagarrondoetatik bildu dute sagar aunitz. Sagastietatik astoak tiratzen zuen gurdian eraman zituzten sagarrak Gamioxarrera, Txuputo karrikatik beheiti. Jo ala Jo Taldekoek Kirikoketa erritmora jo zituzten Jo ala Jo taldekoek eta jendetza handia bildu zen Arizkunera. Karriketan eskulangileen postuak eta janari-edarienak ere paratuak zituzten eta erraldoiak ibili ziren harat-honatean. Dena musika eta dantzekin ongi hornitua izan zen eta aurtengoan, dantza eskalapinekin egin zuten, baita oinutsik ere, egurrezko tako baten gainean. Nola ez, herri bazkari dotorea izan zuten goiz parteko ospakizunak akitzeko.

Bazkalondoan, berriz ere musika eta dantza izan zen, Manez eta Kobreak taldearekin eta arratsean Kupelategian egindako kontzertu eta parti apartarekin.

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun