Ongi gogoan ditu Leitzan garia egiten ziren garaiak: «alor oso bat izaten genuen gariarekin nire jaiotetxean, Aurtxikenean. Leitzan bazen gari errota eta etxean egiten zuen ama zenak ogia. Sotopea deitzen genion ogi horri. Gogoratzen naiz oraindik zeinen goxoa izaten zen». Zer pentsa ere ematen dio horrek: «nik ez dakit nola galdu zen gari hori, harrituta egoten naiz askotan. Errotak ere itxi ziren eta». Garia ez da ereitez utzi den bakarra: «berdea egiten zen garai batean, baina hori ere utzi zen. Aziendarentzat izaten zen eta artoa jorratzekoan egiten zen». Artoari eutsi diote Tutenen eta inguruan «famosoa» dela aitortu digu: «gutxi egiten da gaur egun. Erasoten bakarrenetakoak izanen gara». Ongi jorratutako lanak ematen ditu fruituak eta badirudi Tutenean Mikaelaren lanak baduela segida. Argi du horretarako «ttikitatik erakutsi behar zaiela». Hori bai, segida izanagatik erreleboa emateko asmorik ez du oraindik Mikaelak.