Info gida 2024

«Jatetxea hartu badut ere betiko martxan segitzeko asmoa dugu»

Ttipi-Ttapa 2024ko uzt. 16a, 12:00

«Betitik» aritu izan da Ibai Etxeberria Burlada jatetxean laguntzen, «baina 2018 inguruan hasi nintzen lanean. Normalean sukaldean aritzen naiz, baina denetik egitea tokatzen zait».

Aurten jatetxearen ardura hartu du Etxeberriak, amaren lekukoa hartuta; «urte pila batez aritu izan da lanean eta lasaiago ibil dadin. Lanean segitzen du, baina paperen kontu guztia nire izenean dago orain». Hala ere, «betiko martxan segitzeko asmoa dugu jatetxean: plater konbinatuak, bokatak, menua, karta… eta sasoiaren araberako platerak».

Turisten mugimendua ere nabaritzen hasiak dira; «eguraldiak gehiegi lagundu ez badu ere, jendea etortzen hasi da eta udan jende aunitz ibiltzen da Arantzan». Gainera, «pandemiaz geroztik, jendeak kanpoan nahi izaten du, eta joan den urtean terraza berritu genuenez, herrikoak nahiz kanpotarrak ibiltzen dira».

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun