Info gida 2024

«Bertako janari tradizionala egiten dugu jatetxean, betikoa»

Ttipi-Ttapa 2024ko eka. 18a, 12:00

2001ean ireki zuten Zubiondo jatetxea Beran eta «hasieratik» aritu da bertan lanean Iker Zubieta: «lehenbizi asteburuetan laguntzen aritzen nintzen. Hasieran ostatuan ibiltzen nintzen, eta gero sukaldera pasatu nintzen».

«Bertako janari tradizionala» egiten dute jatetxean, «betikoa». Eguneko menua, menu bereziak, karta, plater konbinatuak… denetik eskaintzen dute, «baina jendeak batez ere brasa eskatzen du, haragia eta arraina».

Azken urteetako «jende aunitz» ibili da udan jatetxean, «pandemiaren ondotik turista aunitz hasi ziren etortzen eskualdera. Baina inguruko jendea ere etortzen da, aste tartez langileak batez ere, eguneko 60-100 bat menu ateratzen ditugu».

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun