Munduko ziklokros txapelketa Beran jokatu zela 50 urte bete dira gaur

Ttipi-Ttapa 2024ko ots. 24a, 08:00

1974ko munduko ziklokros txapelketa Beran jokatu zuten. Urte hartako otsailaren 24an antolatu zuten Gure Txokoa elkarteak eta Berako udalak, beraz, gaur 50 urte, mende erdia, bete da egin zenetik. Txapelketa hartako irudiak, agiriak, sailkapenak eta bertze hainbat informazio eskura eman dizkigute Jose Antonio Totono eta Rosa Errandonea anaia-arrebek.

Berako herriarentzat nahiz Gure Txokoa elkartearentzat erronka handia izan zen mundialaren antolaketa, baina bikain atera zen guztia, «perfektu», komunikabideek publikatu eta UCI elkarteak berak onartu zuenez.

23,800 kilometroko ibilbidea osatu behar izan zuten txirrindulariek eta, gaur egun bezala, Belgikako txirrindulariak gailendu ziren. Lasterketa nagusian Albert Van Damme belgikarrak irabazi zuen, Roger Van de Vlaeminck herrikidearen aitzinetik. Peter Frischnecht suitzarrak osatu zuen podiuma. Nazioarteko lehiaketa ere Belgikak irabazi zuen. Afizionatu mailako lasterketa ere belgikar batek irabazi zuen, Robert Vermeirek, garai hartako Alemania Federaleko Klaus Peter Thaleren eta Ekkechardt Teichreber-en aitzinetik.