Intersport Irabia taldeko Urko Gorritik irabazi du Felix Errandonearen omenez 41. Txirrindularitza Saria Beran

Ttipi-Ttapa 2018ko mai. 7a, 11:04
Urko Gorriti tropelari nagusitu zitzaion Eztegarako helmugan.

Lasterketaren aitzinetik Jose Luis Vazquez, Jose Mari Irigoien eta Jose Antonio Castro txirrindularitza-epailea omendu zituzten

Maiatzaren 5ean jokatu zen Beran Felix Errandonearen omenez 41. aldiz antolatutako txirrindularitza saria, junior mailako txirrindulariei zuzenduta Gure Txokoak antolatua. 53 txirrindularik lortu zuten 78 kilometroko ibilbidea osatzea eta horien artean Intersport Irabia taldeko Urko Gorriti izan zen bizkorrena sprint-ean.

Irabazleak ordubete, 43 minutu eta 33 segundo behar izan zituen eta denbora eman zion ia tropel osoari. Joseba Lopez (Ford-Garaje Moderno) izan zen bigarrena eta Mikel Retegi (Lizarte-Ermitagaña) hirugarren. Beraz, banazbertze orduko 45,2 kilometroko abiaduran ibili ziren txirrindulariak.

Tarteko helmugen sailkapenean Lizarte-Ermitagaña taldeko Diego Uriarte nagusitu zen eta taldeka Intersport Irabia gailendu zen.

Gure Txokoa elkarteak, lasterketa hau eta bertze zenbait zereginetan laguntzaile izan ziren bi pertsona omendu nahi izan zituen proba hasi baino lehen. Honela, Jose Luis Vazquez  (lore-xorta jaso zuten alargunak eta semeak) eta Jose Mari Irigoien (bere lehengusina Tere Fagoaga Irigoienek jaso zuen oroigarria) gogoratu zituzten. Lasterketako epaileek ere bere omenalditxoa egin zioten berriki epaile lanetik erretiratu den Jose Antonio Castrori.