Burlatako Arkaitz Ordokik irabazi du Ibardingo II. Auto Igoera

Ttipi-Ttapa 2017ko eka. 14a, 11:18
PoblaciĆ³n, Ordoki eta Beola, Ibardingo Igoerako podiumean.

48 gidarik parte hartu zuten proban eta Joseba Beola beratarra bigarren izan zen

Ilargi Sport eskuderiak eta Nafarroako Automobilismo Federazioak antolatutako Ibardingo II. Igoera burutu zen ekainaren 10ean Beran. 48 auto gidarik parte hartu zuten Nafarroako eta Errioxako Mendiko auto lasterketa txapelketetarako baliagarria zen proban eta horietatik 41ek lortu zuten bukatzea. Iaz bezala, Iguanto Motorsport-eko Arkaitz Ordoki burlatarra nagusitu zen, BRC B49 autoarekin.

Gidariek 4 kilometro eta erdiko ibilbidea osatu behar izan zuten, Larrutxiko eta Ibardingo depuradora artean. Larunbat goizean, lehenbiziko egiaztapen administratibo eta teknikoak egin behar izan zituzten Xuga ostatuko eta Toki Ona kiroldegiko atarian. Arratsaldean, lehenbiziko entrenamendu txandaren ondotik egin ziren denborak markatzeko balio zuten bi txandak. Orokorrean, normala denez, bigarren txandan egin zituzten denborarik onenak eta horrela gelditu zen  sailkapena:

10. Iñaki Lapuente (Escudería Agurain) Clio Sport, 3:22:867

Inguruko gidariei dagokienez, Ilargi Sport eskuderiako Joseba Beola beratara kigarren izan zen sailkapen orokorrean. Ilargi Sport taldeko Jose Mari Mikelperizena beratarra hamabigarren izan zen sailkapen orokorrean Clio Sport autoarekin (3:23:438) eta A2 klasean lehenbizikoa. Joseba Pikabea eta Jokin Huizi beratarrentzat lehen proba zen. Pikabeak Peugeot 206 bat gidatu zuen eta entrenamendu txanda 24. Postuan bukatu zuen (3:45:47), baina ezin izan zuen konpetizioko lehen txanda bukatu errepidetik atera zelako. Huizik BMW E36 autoa gidatu zuen eta 28. izan zen sailkapen orokorrean (3:41:934).