FUTBOLA

Indartsu ekin dio Preferenteko ibilbideari Leitzako Aurrera futbol taldeak

Ttipi-Ttapa 2022ko ira. 12a, 08:00
Beti Gazteko jubenilek Basaurin jokatu zuten euskal ligako estreineko partida. Ederki jokatu eta 80. minutura arte aitzinetik izan baziren ere, azkenean 2-1 galdu zuten.

Bertze futbol talde nagusi bakar batek ere ez zuen garaipenik lortu estreineko jardunaldian eta Beti Gazteko jubenilek, doi-doi galdu zuten euskal ligako lehen partidan Basaurin

Eskualdeko futbol talde nagusi gehieneek asteburu honetan hasi dute denboraldi berria eta gehienek kategoria berrian gainera. Honela, maila bat goitiago hasi da Leitzako Aurrera, Nafarroako Preferente mailan, baina kategoria berriari beldurra kentzeko emaitza lortu du, Arkiskilen 4-1 irabazita. Kategoria eta multzo berean hasi da Doneztebe, maila autonomikoa galdu ondotik eta berdindu egin du etxean. Baztan futbol talde nagusiak maila autonomikoan segituko du eta Lesakako Beti Gaztek Gipuzkoako ohorezko mailan jokatuko du berriz, azken denboraldiko hirugarren mailako esperientziaren ondotik. Biek galdu egin zuten estreinekoan. Beti Gazteko jubenilek, berriz, lehen aldiz euskal ligan hasi dira eta lehen partida igande arratsaldean izan dute Basaurin, Athleticen harrobiko Basconia taldearen kontra. Bigarren zatian 0-1 aitzineratu baldin baziren ere, azken hamar minututan bizkaitarrek markagaiua irauli zuten eta 2-1 galdu zuten lesakarrek, itxura bikaina emanez, hori bai. Baztango lehen mailako jubenilek ere itxura ederra eman ez ezik, gol-sorta ederra lortu zuten Giltxaurdiko lehen partidan.

FUTBOLA

Gipuzkoako Ohorezko maila

Beti Gazte 0 – Elgoibar 1

Gipuzkoako ohorezko mailan Beti Gaztek atzo Mastegin atera zuen lehen hamaikakoa. 0-1 galdu zuten lesakarrek.

Nafarroako lehen maila autonomikoa

CD Aoiz 2 – Baztan 1 (Javier Urrutia)

Nafarroako Preferente mailan

Aurrera 4 (Anartz Ramallo, Koldo Hernandorena, Asier Barriola eta Luken Casares) – CD Etxarri Aranatz 1

Doneztebe 1 (Enaitz Iriarte) – CD Soto-Ibarbaso 1

Doneztebe futbol taldearen lehen hamaikakoa, preferenterako itzuleran. Bana berdindu zuten.