Egoera erabat zaildu baino lehen, garrantzitsua da lasai egotea. Eta berehala, zartagina tapaki batekin estali edo, sua handitu baldin bada, sukaldean izan ohi ditugun trapu bat hartu behar dugu eta txorrotaren azpian busti. Gero, xukatu ongi. Ez badugu trapua ongi xukatzen, egoera okertuko dugu, olioak arras modu bortitzean erreakzionatzen baitu urarekin.
Denborarik galdu gabe, busti eta xukatu dugun trapu hori ongi zabaldu eta zartaginaren gainera bota osorik estaltzeko, eta zartagina sutatik urrundu. Azkenik, deskonektatu sukaldea.
Suhiltzaileek diotenez, hori da su hartu duen zartagina itzaltzeko metodorik eraginkorrena. «Inoiz ez dugu urik bota behar, erreakzio arras bortitza eraginen dugulako; izan ere, erreakzio horrek, lurrun-egoerara pasatzean, olioa zartaginetik kanpora bultzatuko luke, eta sugar handi bat edo sute bat eragin».
Denborarik galdu gabe, busti eta xukatu dugun trapu hori ongi zabaldu eta zartaginaren gainera bota osorik estaltzeko, eta zartagina sutatik urrundu. Azkenik, deskonektatu sukaldea.
Suhiltzaileek diotenez, hori da su hartu duen zartagina itzaltzeko metodorik eraginkorrena. «Inoiz ez dugu urik bota behar, erreakzio arras bortitza eraginen dugulako; izan ere, erreakzio horrek, lurrun-egoerara pasatzean, olioa zartaginetik kanpora bultzatuko luke, eta sugar handi bat edo sute bat eragin».
Beraz, gogoratu, zartaginak su hartu badu:
- Ez bota urik sutan dagoen zartagina itzaltzeko, kontrako efektua eraginen baitu.
- Zartagina tapaki batekin estali edo hartu oihal bat eta busti txorrotaren azpian.
- Xukatu ongi busti dugun trapu hori.
- Trapuarekin zartagina osorik estali. Kasu besoak erre gabe.
- Deskonektatu sukaldea, argia edo gasa.