HERRIA | OLIOA | KONTSERBAK | OLIOA, ARROZA, LEKALEAK | BANAKETA |
ARESO | 35 | 41 | 11 | Maiatzaren 6an 16:00etatik 17:00etara plaza zaharrean |
GOIZUETA | 114 | 76 | 12 | Maiatzaren 2tik aurrera Umore Ona elkartean |
LEITZA | 411 | 285 | 42 | Maiatzaren 6an 16:00etatik 19:00etara udal pabiloian |
BAZTAN | 268 | 244 | 37 | Maiatzaren 4an 14:30etik 17:30era Baztan Ikastolan |
BERA | 317 | 195 | 36 | Maiatzaren 6an 15:30etik 18:00etara eta maiatzaren 7an 09:00etatik 11:00etara kultur etxean |
LESAKA | 114 | 68 | 14 | Maiatzaren 2tik aitzinera Arrano ostatuan |
GUZTIRA | 1.259 | 909 | 152 |
Errigorak adierazi duenez aurten % 20 hazi da kontserba, arroza, pasta eta lekale ekologikoaren eskaera eta heldu den urtean, potxa ekologikoa ekarriko dutela aitzindu dute. Ez hori bakarrik, «produktu ekologiko kopurua orokorrean handiagoa izanen da, agortu ez dadin». Horrez gain, «11.000 kilo txitxirio eta dilista banatzen» ari direla jakinarazi dute: «Hazialdeko lekale ekoizleen elkartearentzat bultzada ederra suposatzen du horrek».
Gainerakoan, irailerako prest izanen dute 40 robada (36.000 metro karratu) lur sail berri piper ekologiko gehiago biltzeko. Eta 12 ekoizleren lantokitan euskara planak lantzen hasi dira. «2023rako Errigoraren baitan ari diren guztiak izanen dira euskara planetan murgilduta».
Nabarmendu dutenez, «oinak lurrean ditugula diogu, lurrarekiko eta bertan bizi garenokiko errespetuz jardun nahi dugulako. Oinak lurrean, amets egiteari uko egiten ez diogun arren, ez garelako ametsetan bizi. Oinetako behatzekin uki daitezke Errigorarekin bat egin duten milaka herritarren ekarpenak Nafarroako baratzean eman dituen fruituak».