Urrezko binakakako aizkolari txapelketako finalerako sailkatu dira Patxi Mindegia eta Joxean Etxeberria

Ttipi-Ttapa 2022ko ots. 14a, 19:00
Joxean Etxeberria zutikako enborrean lanean, igandean Bilarren.

Zubietako eta Zigako aizkolariak Txapartegiri eta Zalduari irabazi diete Errioxan, El Villar/Bilar herrian, jokatu zuten saioan

Lehenbiziko jardunaldian nagusitu ondotik, Zubietako Patxi Mindegiak eta Zigako Joxean Etxeberriak XXII. Urrezko Binakako Aizkolari Txapelketako bigarren jardunaldian ere bertze horrenbertze egin dute igande eguerdian Arabar Errioxako El Villar/Bilar herrian. Luis Txapartegi eta Xabier Zaldua menpean hartu ondotik, fin alerako txartela lortu dute Etxeberriak eta Mindegiak.

Zigako eta Zubietako aizkolariak 25 minutu eta 8 segundo behar izan dituzte hamaika enborrak mozteko, bikote gipuzkoarrak baino 41 segundo guttiago).

Patxi Mindegia etzandako enborrean lanean eta Joxean Etxeberria txanda esperoan.

Aizkolariez gain, harri-jasotzaileak ere aritu dira Bilarren. Emakumezkoen harri-jasotze txapelketako goi mailan Lucía Orbe aritu da 63na kiloko hiru harriekin eta denera 50 jasoaldi egin ditu (20 zilindrikoari, 9 kubikoari eta 21 bolari). Berri mailan ere hasi da Oihane Parra baina min hartu du.