Nafarroako Kirol Jokoen bigarren fasean aritu dira Errekako kadete eta infantil mailako judokak

Ttipi-Ttapa 2023ko ots. 22a, 10:00
Errekako kadete mailako neskek maila bikainean lehiatu dute.

Nafarroako kirol jokoetan, judoko infantil eta kadete mailako bigarren fasea jokatu dute otsailaren 18an eta Doneztebeko Erreka judo eskolako kirolariak ere bertan aritu dira: Gaxuxa Zelaieta eta Maialen Maritxalar kadeteak, 57 eta 63 kiloz beheitiko kategorietan, hurrenez hurren, eta Joanes Juanotena infantila 50 kiloz beheitiko kategorian.

Neska kadeteek maila ikaragarri onean lehiatu dute.

Maialen Maritxalarrek hirugarren postua lortu du eta hurrengo fasea prestatzen segitu behar du Noelia Ariztia entrenatzailearekin batera, azkeneko podiumean lekua lortzeko helburuarekin.

Bertze aldetik, Gaxuxa Zelaietak Espainiako txapelketarako sailkatzea ere lortu du.

Infantiletan, Joanes Juanotenak aurre egin zion txapelketa gogor bati, lau borroka egin zituen, bi irabaziz bertze bi galduz. Maila handia dago bere pisuan, baina halere  laugarren postua lortu du fase honetan.

Joanes Juanotenak bi borroka irabazi eta bi galdu zituen.

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.