erran.eus

Olaia Urrutiak bildots haragi osasuntsuagoa lortu du

  Gizartea  Malerreka  Saldias

NUPko agronomia-ingeniariak linaziak edo itsas-algak bildotsen dietan sartzeak dakartzan onurak azaleratu ditu

Olaia Urrutia saldistarrak, NUPko ingeniariak, Nafarroako bildotsen dietan linaziak edo itsas-algak txertatzeak dakartzan onurak ikusarazi ditu. Berriki aurkezturiko tesian omega-3an aberatsagoak diren gantz-azidoak osasungarriagoak direla nabarmendu du: «bildots haragiak proteina asko, mikromantenugai mineralak (burdin, selenio eta zinkean aberatsa), bitaminak eta lipido bioaktiboak eta gantzak ditu, arront osasuntsuak direnak».

 

Olaia Urrutiak bildots haragi osasuntsuagoa lortu du
Olaia Urrutia, agronomia-ingenaria bioteknologian doktore eta, besteak beste, IS-FOOD erakundeko ikertzailea. | Ikusi handiago | Argazki originala

 

Hori horrela eta omega-3an aberatsak diren gantz-azidoak areagotzeak dakartzan onurak aintzat hartuz, Urrutiak linaziak eta itsas-algak txertatu ditu bildotsen dietan. Bikaintasunaren ikur, tesiari esker ohorezko aipamena egin diote.

Erantzun

Erantzuteko, izena emanda egon behar duzu. Sartu komunitatera!

»» Alta eman edo pasahitza berreskuratu


Twitter ikonoa Facebook ikonoa