Denbora duenean tarte bat hartu eta aleak bereizten aritzen dela azaldu du Ana Beatrizek: «biltzen denetik ahalik eta agudoena, zorria ekiditeko». Gaur egun garbitu eta izozkailutik pasatzen ditu, «baina garai batean baratzuri buruak sartzen omen zizkieten tartean. Orain, izozkailuan eduki, maindire baten gainera atera eta izotza lehortzen denean bereizten ditut batzuk hazitarako». Horretarako ez dago formula sekreturik: «begira jotzen dizu, ahalik eta politenak, borobilenak aukeratzen ditut». Azokara edo dendara joanda, orain, denetarik aurkitzen den arren, berak «etxekoaren aldeko apustua» egina du: «bakoitzarentzat berea berezia izaten da». Horregatik, bertako haziek bizirik segitzeko proposamen guztiak interesgarriak iruditzen zaizkio: «argi dago bertako hazia galtzea nahi ez badugu zerbait egin beharra dela».