Nafarroako Kaxuelaren Asteko sari nagusia lortu du aurten ere Alex Mugika leitzarrak

Ttipi-Ttapa 2021ko urr. 15a, 10:00

Alex Mugika sukaldari leitzarra, bigarren eta hirugarren postua lortu zuten Larragako Casa Perico eta Iruñeko Ulzama jatetxeetako sukaldariekin batera.

2013, 2014an eta 2017an bezala Urrezko Kaxuela lortu du.

Iruñeko El Colegio de Médicos jatetxeko Alex Mugika sukaldari leitzarrak lehen postua, Urrezko Kaxuela, lortu du Iruñeko Kaxuela eta Ardoaren XX. Astean. Aurten, ‘garbantzuekin egindako txerri-hanka erregosia’ izeneko kaxula aurkeztu du eta garaile atera da 30 jatetxeren artean. 2013, 2014 eta 2017an ere sari nagusia eskuratua zuen Mugikak. 

Kaxuela honen sekretua «denbora» dela adierazi du Mugika, «ttur-ttur sutan egina da, zapore guztiak hartzeko». Dena den, zortzi finalistetako edozein izan zitekeela iirabazle onartu zuen eta sukaldean bere eskuineko eskua den eta Fanny Olivari eskaini zion garaipena, «gaur ez du sari banaketan egoterik izan, baina berea da kaxuela honen arrakastaren %90aren arduradun», aipatu zuen sukaldari leitzarrak. Kaxuela zeliakoentzat ere egokia dela ere azpimarratu zuen eta horregatik aipamen berezia ere izan zuen lehiaketan. «Gure amonen sukaldaritza» berreskuratzen saiatzen dela adierazi du Mugikak.

Alex Mugika eta laguntzailea sariarekin.

Bigarren saria Larragako Casa Perikok eskuratu zuen eta hirugarrena Iruñeko Ulzama ostatua. Ardo zerbitzurik onenaren eta Nafarroako produktu ekologikoekin egindako kaxuela onenaren sariak Iruñeko Akari Gastrotekak eskuratu zituen eta bertako produktuekin egindako kaxuelarik onena Iruñeko Lajuana Mendebaldea jatetxeak aurkeztutakoa izan zen.

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun