Elikadura burujabetza eta femismoa: eraikitzen ari den proposamena izenburupean aritu ziren Leitzako Atekabeltzen bildu ziren 20 bat lagun eta Etxaldeko emakumeak taldeko Sonia Ingunzak eta Maritxu Arroyok gidatu zuten. Goizeko saioak lau ordu iraun zuen eta, besteak beste, baserritarren identitatea eta lurrarekiko lotura, kontsumo ereduak eta zaporeen homogeneizazioa (jaten dugun elikaduraren jatorria, gardentasun eza...), ekoizpen ereduen arteko talka, agroekologiaren onurak eta zailtasunak bere garapenean, elikadura eta nekazaritza politikak eskutik joateko beharra, NPBko dirulaguntzak eta lurraren jabetza generoaren arabera, belaunaldien arteko erreleboa eta emakume baserritarren eta muginendu feminista eta kontsumitzaileen arteko aliantzak izan zituzten hizpide. Arratsaldean, berriz, Laura Beroiz baratzezainaren proiektua ezagutzeko aukera izan zuten Tolare baserrian.
Parte-hartzaileek «oso balorazio positiboa» egin dute igandean jasotako formakuntza saioaz.