Nafarroako Kaxuelaren Asteko bigarren saria lortu du aurten Alex Mugica leitzarrak

Ttipi-Ttapa 2018ko urr. 18a, 07:54

Alex Mugica, bertze saridunekin eta antolatzaileekin, asteazkeneko sari banaketaren ondotik.

2013, 2014an eta 2017an sari nagusia eskuratua zuen Iruñeko La Cocina de Alex Mugica sukaldariak 

Iruñeko La Cocina de Álex Mugica jatetxeko Alex Mugica sukaldari leitzarrak bigarren postua, Zilarrezko Kategoria lortu du Iruñeko Kaxuela eta Ardoaren XVII. Astean. Aurten, ‘Baratzuri Zopa, Faltzesi omenaldia’ izeneko kaxula aurkeztu du. 2013, 2014 eta 2017an sari nagusia eskuratua zuen Mugicak.

 

Nafarroa osoko 41 jatetxek parte hartu dute lehiaketan, urriaren 5etik 14ra eta urriaren 17an eman dituzte sariak. Alhambra jatetxeko Javier Diazek, Nafarroako Jatorrizko Izendapeneko ardoen Kontseilu Erregulatzaileko presidentea den David Palaciosek eta Leandro Gil Alma Pamplona Muga de Beloso Hotel jatetxeko sukaldariak osatu dute epaimahaia. Lehenbiziko saria, Urrezko Kategoria, Iruñeko Le Petit Comité jatetxeak irabazi du eta Arantza hotelean gau bateko egonaldia irabazi du.

Lehen aldiz, hirugarren sariabi jatetxerentzat izan da: Zizur Nagusiko Hotel Casa Azcona eta Iruñeko Baserriberrientzat.

Nafarroako kaxuela txapelketa hirutan irabazteaz gain, 2015ean Euskal Herriko pintxo txapelketa irabazi zuen Mugicak eta 2016an Espainiako tapa txapelketan txapeldunorde izan zen.

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun