Jon Rekondo leitzarrak lortu du banakako Urrezko aizkolari txapelketako finalerako azken txartela

Ttipi-Ttapa 2017ko mai. 30a, 12:21
Jon Rekondo igandeko finalean ariko da aizkoran.

Ekainaren 4an ariko da Azpeitian, Atutxa II, Mugertza II eta Vicenterekin batera

Jon Rekondo leitzarrak irabazi zuen maiatzaren 28an Amurrion (Araba) Banakako Urrezko Aizkolariak txapelketako azken finalaurrekoa eta ekainaren 4an Azpeitian jokatuko den finalerako azken txartela lortu zuen horrela. Ugaitz Mugertza II, Aitzol Atutxa II eta Iker Vicenterekin batera lehiatuko da igande eguerdiko 12:00etatik aitzinera Izarraitz pilotalekuan.

Igandeko saioan, leitzarrarekin batera Xabier Zaldua, Donato Larretxea eta Joseba Otaegi aritu ziren eta bortz probetatik lau irabazi zituen Jon Rekondok eta bertzean bigarren izan zen. Lan guztiak burutzeko 17 minutu eta 53 segundo behar izan zituen Rekondok; bigarren izan zen Zumarragako Xabier Zalduak 19 mintuu eta 18 segundo, hirugarren izan zen Joseba Otaegi zizurkildarrak 20 minutu eta 48 segundo eta laugarren izan zen Donato Larretxeak 21 minutu eta 53 segundo.

Gazte mailan (23 urtez beheiti), berriz, Zigako Joxean Etxeberria II eta Oier Kañamares IV ariko dira Azpeitiako finalean eta gaztetxo mailan (19 urtez beheiti) Ioritz Gisasola Zelai III eta Xuban Kañamares V. Emakumezkoetan, Beintza-Labaiengo Irune Izkue eta Berako Nerea Sorondo ariko dira.