Bixente Igarzabal lesakarra bere kategorian Nafarroako txapeldun eta Espainiako hirugarren izan da half triatloi txapelketan

Ttipi-Ttapa 2022ko mai. 16a, 19:00
Bixente Igarzabal, bizikletako lanean larunbatean Iruñerrian egin zen Espainiako eta Nafarroako half triatloi txapelketan.

Nafarroan jokatu zen txapelketa maiatzaren 14an eta Beti Gazteko kirolariak 4 ordu, 25 minutu eta 47 segundo behar izan zituen ibilbidea osatzeko

Nafarroako eta Espainiako Half triatloi txapelketa jokatu zen larunbatean Nafarroan. 1.450 kirolarik parte hartu zuten eta Allozko urtegian 1,9 kilometro igerian, bizikletan 85 kilometro eta lasterka 19 kilometro eta erdi egin ondotik, Iruñeko Gaztelu Enparantzan izan zuten helmuga. Beti Gazteko Bixente Igarzabal bikain ibili zen eta beteranoen bere kategorian Nafarroako txapeldun izan zen eta Espainiako txapelketan hirugarren. Sailkapen orokorrean 51. izan zen Igarzabal.

Bixente Igarzabalek denera 4 ordu, 25 minutu eta 47 segundo behar izan zituen ibilbidea osatzeko. Honela, Nafarroako txapeldun izan zen 50 eta 60 urte arteko kirolariak biltzen dituen V2 kategorian. Espainiako txapelketan, berriz, 50 eta 55 urte artekoak biltzen dituen Master50 kategorian hirugarren izan zen, Pablo Baltasar Otero (4.23.49) eta Xavier Montesinosen (4.24.25) gibeletik. Beraz, lehen postutik bi minutu eskasera gelditu zen lesakarra.

Animoak ez zituen falta izan Igarzabalek larunbatean.

Ohi bezala igeriketako saiotik nahiko gibelean atera zen Igarzabal (35.14), baina bizikletan postu aunitz egin zituen aitzinera (2.16.33) eta lasterkako tartea ere ongi egin zuen azkenik (1.26.22).

Lasterka ere ongi moldatu zen Igarzabal.