
Aurten Ibardingo Mendiko Jatetxea izan da ohorezko koadroaren buru, eta beratzat da Urrezko Paleta. Mendiko sagardotegiak uso gisatu bat aurkeztu zuen, estilo tradizionalean, eta epaimahaiak «usoaren testura eta zapore orekatua» nabarmendu zuen.
Berrikuntzaren Paleta Lizarietako Hordago jatetxeari egokitu zitzaion. Hezurrik gabeko usoa prestatu zuten, paparrak labe-puntuan eta izter gisatuak kalabaza-goarnizioarekin eta hezurren demi glazearekin.
Zilarrezko Paleta emateko orduan, epaimahaiak Elizondoko Santxotena jatetxearen «trebetasuna» hartu zuen kontuan, «estilo klasikoko uso gisatua» prestatzerakoan.
Berrikuntzaren Paleta Lizarietako Hordago jatetxeari egokitu zitzaion. Hezurrik gabeko usoa prestatu zuten, paparrak labe-puntuan eta izter gisatuak kalabaza-goarnizioarekin eta hezurren demi glazearekin.
Zilarrezko Paleta emateko orduan, epaimahaiak Elizondoko Santxotena jatetxearen «trebetasuna» hartu zuen kontuan, «estilo klasikoko uso gisatua» prestatzerakoan.