Argiñano eskolan sukaldaritza ikasten ari da eta lehen aldiz parte hartu zuen lehiaketa honetan
Urriaren 14an Arbizun ospatu zuten Txistor Egunaren 10. edizioa. Bertze hainbat ekitaldiren artean, txistor pintxo lehiaketa ere egin zuten eta bertan, lehen saria Lesakako Iban Maiarendako izan zen. Argiñano eskolan sukaldaritza ikasten ari da Maia. Lehiaketan irabazle suertatu zen pintxoa honela osatu zuen: Ogi-apur oinarria, txistor pixka batekin eta sagarra, bakailu brandada, arto-irinean arrautzaztatutako gorringoa eta mango chutney saltsaren hiru puntu.
Lehendabiziko aldia zuen lehiaketara aurkezten zela eta Iban Maiarendako «sorpresa» izan zen irabaztea. Maiak sukaldaritzarako zaletasuna lanera bideratu nahi duela aitortu zuen, eta noizbait zerbait irekitzeko asmoa duela.
Epaimahaiko kide zen Alhambra jatetxeko Javier Diazek adierazi zuenez, urtetik urtera maila handiagoa dago lehiaketan. Xabi Lasa, Nafarroako Gobernuko Toki Administrazioko zuzendaria eta Juanma Intxaurrandieta Intiako zuzendaria izan ziren sariak banatzeaz arduratu zirenak.