Bertako produktuekin egindako pintxoen dastaketa eta arropen truke-azoka ospatu dute Toki Ona Institutuan

Ttipi-Ttapa 2018ko eka. 5a, 15:45
Toki Onako ikasleak azokan.

Ikastetxeko Balio Etikoen mintegiko ikasle eta irakasle batzuek astearte goizean egin dute azoka, 'Bertakoa jan, bertakoa jantzi, urrun eragin' goiburupean

Gisa honetara, tokian tokikoa eta garaian garaikoa jatearen onura mahai gainean jarri nahi dute. Gaineratu dutenez, «erabiltzen ez dugun arropa bertze pertsonekin trukatzeak guregan sor dezakeen gozamenak kontsumismoa murrizteko bidean, argi bat pizteko desioa adierazi nahi genuke».

 

Berako institututik azaldu dutenez, «inguruko ekoizle agrokologikoengandik lortutako elikagaiek, ingurumena, lurra, ura eta osasuna zaintzen dituzte eta horrez gain, bidezkoak diren lan harremanak bermatzen dituzte». Azoka antolatuta, «munduko komunitate guztiek elikagai osasuntsuak ekoizteko eta jateko aukera defendatzen duen Elikadura Subirautzarako urrats ttiki bat» eman nahi izan dute.

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.


Egin TTIPI-TTAPAren lagun