Lanzaroteko Ironman proba bukatu du aurten ere Bixente Igartzabal lesakarrak

Ttipi-Ttapa 2018ko mai. 30a, 07:25
Bixente Igartzabal, Lanzarote Ironmanean, bizikletako tartean.

1.800 kirolarien artean 133. sailkatu zen eta ia 11 ordu behar izan zituen ibilbide gogorra osatzeko

Maiatzaren 26an burutu zen Lanzaroteko Ironman probaren 27. Edizioa. Bertan parte hartu zuen Bixente Igartzabal, Beti Gazteko kirolari lesakarrak, bertze 1.800 kirolarirekin batera. Guzti horien artean 133. Postuan sailkatu zen Igartzabal eta 13. izan zen bere kategorian. 10 ordu, 53 minutu eta 30 segundo behar izan zituen ibilbidea (3.800 metro igerian, 180 kilometro bizikletan eta maratoia lasterka) osatzeko.

Aipatzekoa da Lanzaroteko probako ibilbidea aldatua zela, txirrindularitza tartean batez ere gogorragoa zen eta hortaz, aitzineko urteetan baino denbora gehiago behar izan zuten kirolari guztiek. Lesakarrak ordubete, 18 minutu eta 51 segundo behar izan zituen igeriketako tartea egiteko, 5 ordu, 53 minutu eta 26 segundo bizikleta gainean eta 3 ordu, 29 minutu eta 6 segundo maratoian.

Gizonezkoen podiuma Alessandro De Gasperi italiarrak, Ivan Raña espainiarrak eta Cyril Viennot frantziarrak osatu zuten eta emakumezkoetan, Bretainia Handiko Lucy Gossage eta Simone Mitchelek eta Danimarkako Michelle Vesterbyk.