Kutxarila erabiliz lortu du lehenbiziko izokina arrantzatzea. Izokin arra eta basatia zen, ez baitzuen txipik ezta hegal mozturik ere.
Berako Ehiza eta Arrantza Elkarteko Lorenzo Jaurena presidenteak saria eman dio Zalakaini lehen alea harrapatzeagatik. Izokina, berriz, Donostiako Errekondo jatetxeak erosi du, 1.800 euroren truke. Gustura agertu da Zalakain bera: «Tratua egin dugu, eta pozik geratu naiz. Halakoak gutxitan lortzen dira». Denboraldiko lehen izokina soilik sal daiteke, gainontzekoak ezin dira merkaturatu.
Endarlatsako presa bota dute aurten eta hortaz, arrantzaleak sakabanatuagoak zebiltzan ibai bazterrean
Aurten, denera 78 izokin arrantzatu ahal izanen dituzte Bidasoan, azken urteetan baino guttiago. Kopuru horretara ailegatutakoan bukatuko da sasoia, edo, bertzenaz, uztailaren 31n. Aurten, lehen aldiz, arrantzale bakoitzak gehienez hiru izokin arrantzatzeko modua izanen du sasoi osoan.