Zubiarranen erranetan, sagardo egileak nahi duen sagardoa egiten laguntzen dute enologoek; egileak bilatzen duen zapore, usaimenaren… bidetik. Horregatik, sagardo txarrik ez dagoela erran zuen, norberak bilatzen duen hori baizik.
Orain bi urte, Jo ala Joren eskutik ere, Elizondoko Aise elkartean bertze sagardo dastaketa egin zen eta urtero Kirikoketa bestaren arrimuan bertako sagardogileek elkarrekin egoteko tartea izaten dute.
Bazken aldizkatze ikastaroa apirilaren 29an Anizen
Bertzalde, aurtengo sagardo dastaketa-lantegia Baztango agroekologia eskola herritarraren baitan egin da. Ondoko hitzordua apirilaren 29an Anizen eginen den bazken aldizkatze ikastaroa izanen da. Ikastaroa Aitor eta Mikel Azkaratek emanen dute, goizeko 10etatik hasita, Jauregian. Izena hazitikhozie@gmail.com helbide elektronikoan ematen ahal da. Saioaren antolatzailea Hazitik hozie elkartea da.